Action Kids

Konceptet

Action Kids er et anderledes lege- og motionskoncept, der har til formål at motivere børnehavebørn til at være mere fysisk aktive. Konceptet er udviklet i børnehøjde, og alle børn kan være med uanset alder, køn, vægt og motorik.

Med Action Kids får institutionerne mere motion ind i hverdagen på en nytænkende og ’camoufleret’ måde. Dermed er der bedre mulighed for at inkludere alle børn – også dem, der generelt ikke er så gode til sport og konkurrenceprægede boldspil.

Konceptet er opbygget omkring fire grundelementer taget fra børnenes eget univers: Historiefortælling, musik, motion og farverige tegninger, der tilsammen motiverer børnene til at være fysisk aktive og bruge deres fantasi, samtidig med at de har det sjovt sammen. Læs hvad brugerne siger om Action Kids her.

Action Kids er fællesskabende og alle børnene er vindere!

Materialet

Actionkids materialet består af en cd og et instruktionshæfte, der tilsammen danner rammerne for 25 aktive minutter. Pt. findes der 3 universer: På Bondegården, På Rumfart og På Zoofari.

Leg med motion

Actionkids-forløbet udføres ved hjælp af et instruktionshæfte og en CD. Instruktionshæftet indeholder farverige tegninger og forklarende tekster til de enkelte øvelser. CD’en indeholder musik, lydeffekter og instruktions-speak, som guider børnene igennem aktiviteterne. Pædagogen deltager aktivt og hjælper til med udførelsen af legene.

Et typisk Actionkids forløb består af:

  1. Intro
  2. Brænd krudt af
  3. Opvarmning
  4. Lege
  5. Pause
  6. Mellemsang
  7. Lege
  8. Pause
  9. Afslapning
  10. Outro

Se billeder af flere Actionkids-forløb her.

ak-session
Et Action Kids forløb