Action Kids

Historien om Action Kids

Historien om Action Kids begynder i Nørholm 2008 hvor en far til tre indså i sit arbejde som frivillig idræts- og fodboldtræner, hvor svært det kan være at styre en flok børn sidst på eftermiddagen. Han tog initiativ til at udvikle en aktivitet, hvor man ved at konceptualisere børns leg kunne skabe mere sjov og glæde omkring det at være fysisk aktiv.

Det blev starten på et samarbejde mellem idémand og projektleder, Thomas Fedder, kunstner og illustrator, Ole Okkels, og komponist, Viggo Steincke.

Målet var at skabe et koncept, der på en nytænkende, sjov og anderledes måde skulle motivere børn til mere fysisk aktivitet – og resultatet blev Action Kids.

Pilotproejktet “Action Kids på Bondegården” blev som det første produkt udviklet med støtte fra TrygFonden i 2012, og distribueret til alle 31 børnehaver i Mariagerfjord kommune i foråret 2013. Pilotprojektet bestod af en cd og et instruktionshæfte, der tilsammen dannede rammerne for 25 aktive minutter.

I december 2013 gav TrygFonden yderligere 500.000 kroner i støtte til at udvikle Action Kids pakken, der skulle indeholde tre forskellige universer: “Action Kids på Bondegården”, “Action Kids på Rumfart” og “Action Kids på Zoofari”.

I september 2014 bevilgede A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, 500.000 kroner til projektet Action Kids. Det betød, at fase 2 med færdigudvikling samt øget udbredelse af Action Kids nu var påbegyndt. I maj 2017 muliggjorde en donation fra Jutlander Bank, at 403 børnehaver, i Nordjylland, i løbet af sommeren 2017, gratis fik Action Kids til brug i hverdagen.

Det helt store gennembrud kommer, da A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål donerede 1.500.000 kroner til en landsdækkende distribution af Action Kids i 2018.

Vi er stolte og glade i den lille forening, men også klar over, at det er en kæmpeopgave, der ligger foran os. Vi søger en hel del meget store fonde for at sikre den million, vi mangler i budgettet for at kunne dele Action Kids ud til ALLE danske børnehaver – HELT gratis! Mange afslag senere vælger vi en ny vej: Vi vil søge mindre fonde og gode virksomheder i hver enkelt kommune, når vi nu ikke kan komme igennem til de store, landsdækkende fonde. Det bliver starten på en lang rejse.

Middelfart Sparekasse donerer i september 2019 penge til omdeling af Action Kids til ALLE børnehaver i Middelfart Kommune.

Bjarne Jensens Fond synes godt om ideen og donerer penge til omdeling af Action Kids til ALLE børnehaverne i Ringsted Kommune.

Frederiksberg Fonden sender i december 2020 penge til Action Kids. Det betyder, at Thomas Fedder kan besøge ALLE 46 børnehaver på Frederiksberg og dele Action Kids ud.

Til sidst kommer ELRO fonden i december 2019 med penge til omdeling af Action Kids til ALLE børnehaver i Randers Kommune, Favrskov Kommune, Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Mariagerfjord Kommune.

I 2024 fortsætter vi, og kan vi nu sige at Action Kids uddeles til 58 kommuner i Danmark!

 

Del nyheden?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest